Super Canaria Sunshine
mijn ervaringen met ADD

Dingen

25 september 2013

"Je ogen zijn groter dan je maag" – iedereen kent wel die uitdrukking. Bij mij gebeurt dat bijna nooit. Mijn bord is half vol of half leeg, maar het komt hoe dan ook allemaal op. Zeker na het sporten sta ik soms versteld van de porties die ik eet. Ik eet ook nog eens bijna alles, dus het komt eigenlijk wel goed uit dat mijn overclocked hersenen veel energie verbruiken.

Ik heb wel iets vergelijkbaars met dingen, ik ben veel te snel enthousiast. Het is niet dat ik geen ‘nee’ kan zeggen, ik vind gewoon veel te veel dingen leuk. Helaas heb ik niet genoeg tijd en geld om al die leuke dingen ook uit te voeren of aan te schaffen. Goede marketeers en verkopers zijn bij mij aan het juiste adres als ze hun targets willen halen. Opdrachtgevers op werk krijgen te maken met iemand bij wie alles kan. En zelf krijg ik ontzettend veel energie en inspiratie van de ideeën.

Meestal ben ik er echt van overtuigd dat iets kan. Dat lijkt op het eerste gezicht ook zo. Als ik een proces vastleg in een workflow, is de happy flow zó klaar. Maar dan moeten alle uitzonderingen en vertakkingen er nog in, met een naderende deadline. Als ik me inschrijf voor een halve marathon, loop ik eerst nog vrolijk alle beren op de weg voorbij, maar later halen ze me alsnog in, vergezeld van een legertje mannen met hamers. En die nieuwe blog, dat sportschoolabonnement, superleuk, maar ik heb nog zo veel andere dingen te doen! Daar komen de spontane afspraken of andere last minute activiteiten nog bij (of voor in de plaats).

Af en toe heb ik een dag waarop al die dingen even on hold worden gezet. Ik wil wel door maar het lukt even niet. Gelukkig heb ik nog genoeg vrije dagen over. Vandaag was zo’n vrije dag en ik heb me beziggehouden met het vooral niet doen van veel dingen. Morgen is er weer een nieuwe dag, met nieuwe energie, dan kan alles weer.