Super Canaria Sunshine
mijn ervaringen met ADD

Leidmotief

18 september 2013

Vorige week heb ik mijn blogposts getagd. De meeste tags zijn duidelijk en gerelateerd aan ADD maar een aantal andere wil ik hier even toelichten omdat ze voor mij een betekenis hebben. De symboliek erachter vormt een soort rode draad door mijn leven.

De Fouriertransformatie staat symbool voor de dingen die niet gelukt zijn, ondanks de grote inspanningen en sterke wilskracht. Teleurstellingen die me tegenhielden bij het bereiken van doelen, door mezelf gesteld of door anderen opgelegd. Kenmerkend daarbij is dat de doelen echt niet onrealistisch waren. Dat maakt de frustratie bij het falen groter.

Choco vertegenwoordigt alles in het leven wat mij gelukkig maakt. Een eervolle vermelding gaat naar chocoladeijs maar er is zoveel meer! Ontspanning en goede gesprekken met leuke mensen, muziek, sporten, lachen, dingen die wel gelukt zijn, mijn kat, dromen én gadgets. Uiteraard staat choco ook gewoon voor choco, want daar kan ik ook erg blij van worden.

De eekhoorn komt tussendoor langsgehuppeld, waardoor ik telkens weer afgeleid word. De eekhoorn is ADD, de oorzaak van de aandachtsstoornis en het concentratieprobleem. Om verder te komen moet ik de eekhoorn een plaats geven. Negeren is niet de oplossing, maar ik wil dat langsrennende eekhoorntjes zo normaal voor me worden dat ze me niet meer opvallen.

Een ADD'er associeert deze drie tags binnen een brainstorm tot een compleet plaatje. Zelf ben ik er nog niet helemaal uit, maar dat komt nog wel.

De eekhoorn is slim
Voor slechte tijden spaart hij zijn leven
en zijn eten
Verzamelt op plaatsen momenten
en zijn eten
De eekhoorn is dood
Zijn hele leven ligt onder de grond
en zijn eten
Uit: Metaforen voor Sirius (1996) – Canaria